Dagbesteding/dagopvang voor ouderen; wat is dat?

Dagopvang is bedoeld voor ouderen die thuis wonen en extra ondersteuning nodig hebben. Er is professionele begeleiding aanwezig en zorg als dat nodig is. Dagopvang is hetzelfde als dagbesteding. Beide woorden worden gebruikt. Dagbesteding helpt ouderen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen en ondersteuning te krijgen bij behouden van een dagritme. Dagbesteding kan een passende oplossing zijn als men bijvoorbeeld moet wachten voor opname in een verpleeghuis of er is sprake van geheugenproblemen.. Er zijn verschillende vormen van dagopvang of dagbesteding. In een wijkcentrum of bij een dagcentrum voor ouderen dat behoort bij een instelling. Er worden vaak recreatieve activiteiten aangeboden zoals bijvoorbeeld computeren, koken, tekenen maar ook wandelen en boodschappen doen.

Link

https://www.youtube.com/watch?v=Nn_r7fXk4Kc  Frank & Alzheimer & Dagbesteding.Videoserie van Frank van der Lende 


Leerwerkbedrijf

Werknemers van het Leerwerkbedrijf zijn mensen met een beperking die zich met de juiste begeleiding nuttig kunnen maken. Zij worden begeleid door leermeesters van het leerwerkbedrijf zodat ze met enthousiasme en werklust aan de slag kunnen gaan.

Link
https://www.youtube.com/watch?v=av-45gSzVKc

 

Dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Mensen met een verstandelijke beperking en vaak bijkomende problematiek  hebben wat extra zorg nodig bij een zinvolle en prettige invulling van hun dag. Deze specialistische dagbesteding.is voor mensen vanaf 18 jaar. De omgeving is voorspelbaar, veilig, en overzichtelijk.

De professionele begeleiding onderneemt vaak activiteiten op vraag van de cliƫnten, individueel of in groepsverband.

 
Link

https://www.youtube.com/watch?v=nTlHSUqU360